marți, 15 decembrie 2015

OREGANO OIL

  Pentru multă lume, oregano este doar o plantă  deosebit de aromată utilizată în bucătărie (Origanum marjoram).  Există însă o specie, Origanum Vulgare, bogată în uleiuri volatile, ale cărei proprietăţi benefice sănătăţii erau cunoscute încă din antichitate. Astfel, printre primele popoare  care au recunoscut calităţile uleiului de oregano s-au numărat vechii greci şi, de asemenea, chinezii. Ei foloseau oregano în caz de febră, diaree, vomă, hepatită, micoze.

  Uleiul de oregano este extras din frunzele plantei cu acelaşi nume şi conţine câţiva compuşi cheie: carvacrol, timol şi borneol, flavonoide, acid rozmarinic, terpenoizi, steroli, vitamina A şi C etc., substanţe cunoscute pentru proprietăţile lor antivirale, antibacteriene, antifungice şi antiparazitare. 
  Utilizat intern, uleiul de oregano este eficient în cazurile de răceală şi dureri de gât. Efectul antiinflamator este dat de acidul rozmarinic, care inhibă enzima numită ciclooxigenaza 2, similar cu ibuprofenul, naproxenul şi aspirina. Cele două substanţe active, timolul şi carvacrolul, conform cercetătorilor, ajută la fluidizarea mucusului din plămâni  şi eliminarea spasmelor bronhiale.
  Uleiul de oregano este eficient în probleme  digestive, deoarece timolul şi carvacrolul din compoziţie au efect de calmare gastrică şi, de asemenea, ajută digestia. 
  Are efect antifungic şi antimicrobian, având un spectru larg. Astfel, acţionează eficient împotriva bacteriilor din genul Salmonella, Escherichia coli, dar şi Staphylococcus aureus şi Klebsiella pneumoniae. Cercetările efectuate in vitro au demonstrat că uleiul de oregano, şi mai ales carvacrolul, blochează mult mai eficient candida albicans decât antifungicele utilizate în mod obişnuit.
  S-a demonstrat şi efectul antiparazitar al uleiului de oregano, unele studii indicând că este mai puternic în blocarea paraziţilor giardia decât medicamentul prescris. 
  Extern, uleiul de oregano se aplică direct pe zona afectată, de 1-2 ori pe zi sau, dacă este nevoie, chiar de mai multe ori. Aplicarea trebuie însă întreruptă dacă apar reacţii adverse (de ex. mâncărime).
  Uleiul de oregano se aplică pe piele, în cazul înţepăturilor de insecte şi se masează uşor până pătrunde în profunzime. Se pot utiliza câteva picături în şampoane, înainte de spălarea părului, în caz de scalp infectat cu fungi sau existenţa mătreţei.  Poate fi adăugat şi în săpunurile lichide sau gelurile de duş, datorită proprietăţilor antiseptice deosebite. Poate fi utilizat şi pentru protecţia gingiilor şi a dinţilor, dacă se pun câteva picături pe periuţa de dinţi. În caz de micoză la nivelul unghiilor sau degetelor de la picioare, adică a aşa-numitului „picior de atlet”, se pune o picătură pe unghie sau între degete şi se masează uşor. Prin pătrunderea în piele, distruge fungii. Se poate utiliza şi ca inhalant, datorită mirosului pătrunzător şi plăcut.

TELEFON 0766338271; 0724321021
CU ACEST LINK PUTETI FACE COMENZI
http://www.calivita.ro/registration/0402140109


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu